ICS Webdesign - Portfolio | AMSTERDAM | PHP MySql AJAX | EIGEN CMS | PROGRAMMEUR | WEBSITES
Hier vindt u een selectie van het werk dat ICS Webdesign heeft gedaan. Niet alle freelance opdrachten worden genoemd, omdat dit vaak kleine klusjes zijn

De ultieme actionscript resource flashCode
Uit mijn ervaringen met actionscript en Flash ontstond het idee voor flashCode. Een website met als specifiek doel beginnende en gevorderde flash coders een plek bieden waar allerlei voorbeelden beschikbaar zijn met duidelijke uitleg, demo's en downloads. De site indexeert as en swf bestanden en maakt ze doorzoekbaar. De site beschikt over een aantal baanbrekende features.


PHP / MySql werk in opdracht van 80dB
In opdracht van 80db heb ik voor de verscheidene backends en CMS-en ontwikkeld voor klanten zoals Peugeot, Financieel Dagblad, Bugaboo en ABN Amro. Op 80db.nl zijn deze projecten terug te vinden.


Custom CMS + Framework ABN & FD 'Meeting the Minds'
In opdracht van 80db heb ik voor de Meeting the Minds site de backend ontwikkeld, bestaand uit een AJAX CMS, waarin modules gehangen worden. De site is volledig opgebouwd uit templates en elke module is verwisselbaar. Buitengewoon dynamisch dus.


AJAX based test systeem
In opdracht van marcomMedia heb ik een AJAX based test ontwikkeld. Ingevulde antwoorden worden gelijk opgeslagen in de DB zodat er niets verloren kan gaan. Daarbij wordt de tijd ook meteen opgeslagen zodat er niet gesjoemeld kan worden. Werkt met geserializede objecten in de DB. 


PHP MySql backend voor flash game Peugot
In opdracht van 80db heb ik voor een door hun ontwikkelde flashgame de backend ontwikkeld die via XML en encrypted requests scores opslaat en topscores ophaalt. De game is hier te spelen.


Casting Management Application voor B&F Casting
Management tool voor de modellen database van B&F casting. Zeer uitgebreide applicatie gericht op het zoeken en koppelen van modellen aan opdrachten. O.a. mogelijkheid om selecties van modellen door te mailen met foto's als attachment en het genereren van contact lijsten voor studio's ed.


Smoelenboek voor Revalidatie Centrum Amsterdam
Voor het RCA heeft ICS een smoelenboek ontwikkeld voor intern gebruik. Het smoelenboek is volledig op AJAX gebaseerd, en heeft dus uiteraard auto-complete functionaliteit, en geeft resultaten gelijk weer, zonder vertraging. Submit buttons zijn hier verleden tijd.


'Dieet assistent' voor UMCU
Applicatie waarin patienten bij kunnen houden wat zij die dag gegeten hebben, en hoeveel zij nog waarvan kunnen eten. Gekoppeld aan zeer uitgebreide database met voedingsmiddelen, zodat de Arts in de admin kan zien hoeveel elke patient van elke stof heeft binnen gekregen en daar het beleid op af kan stellen.


Bnnetworks: http://www.bnnetworks.nl
Flash site, draaiend op het oude CMS. Slimme combinatie van flash en html om Search engine friendlyness te garanderen.


Draadvrij: http://www.draadvrij.nl
Wij hebben het project verbeterd en uitgebreid. Search engine friendly gemaakt obv htaccess, zodat er SE Friendly urls gebruikt konden worden. Er wordt gebruik gemaakt van een assistent, die mensen advies geeft obv beantwoorde vragen. De admin bestaat uit een recursief opgebouwde 'boom' van vragen en antwoorden, zodat het geheel overzichtelijk blijft.


Unga Toys: http://www.ungatoys.com
Programming & flash. Site gebouwd naar ontwerp van Unga. Strakke simpele flash site. Content wordt opgehaald uit XML files, en is zo makkelijk aan te passen.


Flats & Rooms: http://www.flatsandrooms.co.uk
Design en programming. Engelse site voor huizen en appartementen. Redelijke straightforward site, met een admin om het aanbod bij te houden.


KPC Management: http://www.kpcmanagement.eu/
Simpele site, draait op het oude CMS.


Eetcafe Jan Klaassen: http://www.jan-klaassen.com
Site voor een eetcafe, draait op het open source CMS Mambo, met custom plugins voor de menukaart en nieuwsitems.


Spotz Media: http://www.spotzmedia.com
Design en programming, eigen CMS met upload functie om news items te beheren (pdfs etc die op de news sectie vd site worden gepost).


Uitgeverij Arps: http://www.arps.nl
Php site zonder CMS met flash intro, in opdracht van Spotz Media


XL Studentenuitzendbureau: http://www.kamerz.nl
Design en programming. Zeer uitgebreide site, waarin alle kracht van php verwerkt is. Wordt gebruikt gemaakt van Sessions, gekoppeld aan database voor gebruikers en kamers.